Naša djeca najviše oboljevaju od ove bolesti:Roditelji ne mogu odmah da primjete simptome pa stanje se jako brzo pogorša.Pogledajte kako da otkrijete na vrijeme?Molimo Vas da budete oprezni! – Brzina

Naša djeca najviše oboljevaju od ove bolesti:Roditelji ne mogu odmah da primjete simptome pa stanje se jako brzo pogorša.Pogledajte kako da otkrijete na vrijeme?Molimo Vas da budete oprezni!

Mi Vam savjetujemo da se na vrijeme informišete!

Loading..

Roditelji gotovo za svaku sitnicu svoju djecu vode kod ljekara tačnije kod pedijatra.Vrlo često ih liječe kortikoseroidima i tu prave veliku grešku sa kožom svoje djece.Taj problem se može ustaljiti i da bude nerješen čak godinama.

Dokor Predrag poleksić koji je inače dermatolog govori kako je ustvari naša koža veliki organizam,i da posebnu pažnju trebamo da damo našoj oži jer ona to pamti i vrati nam kada se najmanje nadamo.Određeni problemi koji se stvaraju unutar tijela se ispolje baš na koži i tako nam daju znak da sa našim tijelom nešto nije uredu i sa organizmom.

Problemi sa kožom mogu da vam znače da imate određeno žarište u vašem tijelu a pogotov to pogađa djecu i na njima se više ispoljava.

Da li zante koja je bolest najviše zastupljena na našim prostorima?

Naš poznati doktor,dermatolog kaže da kožne bolesti kod djece su takve da roditelji dovedu svoju djecu na pregled zabrinuti radi atopijskog dermatitisa.

Ako niste znali šta je atopijski dermatitis mi ćemo da vam objasnimo?

To je kožno oboljenje kože koje je inače genetski predispozicirano.Koža je tada jako suha i dovodi do pucanja kože,te se stvaraju velike pukotine i da jako svrbi tijelo.

To se najviše skuplja na vašim prevojima,a to je oboljenje koje kaže dr.Poleksić i kaže da je to jako teško liječiti i da je to začarani krug.Može da dokazujei da sa organizmom vašeg djeteta nešto nije uredu.

Vodite računa da podižete imunitet vašem djetetu,da se hrani zdravo i u svoj organizam unosi što više vitamina kako prirodno tako i pomoću raznih preparata.

Ono što treba da uradite jeste ako bilo koju promjenu na tijelu vašeg djeteta primjetite,vodite ljekaru.Nemojte da liječite stvari k oje ne treba da se liječe nego samo da se prate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *