Nakon što otklonite ovaj problem više nećete imati problema sa “smradom iz usta”. Skoro svaka osoba ima ovo! – Brzina

Nakon što otklonite ovaj problem više nećete imati problema sa “smradom iz usta”. Skoro svaka osoba ima ovo!

Ako ste primjetili da imate jako loš zadah iz usta a pri tome korstite pastu za zube, konce i tečnost za ispiranja usta i dalje vam ne daje rezultate, uzrok tog neprijatnog zadaha morate da tražite i može da se krije u kazeoznim to jeste gnojnim čepovima u grlu.

Loading..

To su inače bijelo-žućkaste naslage koje se nalaze na krajnicima i to stvara jedan jako neprijatan miris koje je po pravilu nastaju kao neki rezultat hroničnog upalnog oboljenja žgrijela i krajnika.

Narodna medicina ima jako dobrih savjeta za liječnje toga.

1.ISPIRANJE SA SODOM BIKARBONOM:

Uzmite oko 200 ml vode tople, prokuhane, i stavite pola kašikice sode bikarbne da bi se rastopila, pola kašikice soli i oko dvije do tri kapi joda. Aktivno ispirte ovim rastvorom vaše grlo nekoliko puta na dan. Tečnost nemojte da gutate.

2.BILJNA SMJESA ZA ISPIRANJE GRLA:

List od žalfije: uzmite 3 velika dijela, cvijet kamilice, oko tri komada Prelite ovo sa vrelom vodom, jednom čašom, ostavite da to odstoji oko pola sata, te to procijedite. Ispirite grlo oko 5-5 puta na dan.

Može jako dobro da vam pomogne i žvakanje limuna svježeg. Poslije toga nemojte da jedan sat ne pijete i ne jedete ništa kako bi ulja i limunska kiselina djeluje na upalu ako imate sluzokože grla. Ovo treba da ponavljate svaka tri sata i djeluje jako dobro.

Nikako se nemojte da samostalno istiskivate ili da vadite gnojne čepiće jer možete na ta način da povrijedite krajnike ali i grkljan. Najbolje bi bilo ako to primjetite, obratite se ljekaru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *