Nakon samo šest dana od operacije krajnika:Pala je u komu i nikada se više nije probudila.Preminula je – Brzina

Nakon samo šest dana od operacije krajnika:Pala je u komu i nikada se više nije probudila.Preminula je

krajnika.

Loading..

Malena Lana Mrkalj koja je imala samo sedam godina je preminula u četvrtak u Beogradu,samo šest dana nakon operacije krajnika.

Kako njena porodica kaže,ova intervencija na Institutu za zaštitu i zdravlje majke i djeteta za cijelu porodicu se pokazala jako teškom.

Nakon samo nekoliko dana,djevjčica je dok je boravila kod kuće izgubila puno krvi ali zatim i na Urgentnom centru pala u komu i nakon toga je preminula.

Šta se sve dešavalo malo prije nego što će malena Lana da umre rekao je njen djed,Đorđe Janković.

-Moja malena unuka koja je imala samo sedam godina je jako puno krvarila u našem stanu samo šest dana nakon operacije krajnike koje je imala na Institutu za majku i dijete na Novom Beogradu.Ona je tada izgubila jako puno krvi i radi toga pala je u komu.To veče ja sam čuo da se dešava neka strašna vriska jer je moja unuka iz sebe izbacivala velike količine krvi.Ubro je nakon toga kolabrirala i ja sam joj davao vještačko disanje sve dok nije došla Hitna pomoć.Ja sam uspio da je vratim na kratko ali kasnije sam saznao da je ona tokom transporta izgubila svijest i njeno srce je prestalo da kuca.

On kaže da je brzo i odmah kada su vidjeli da se njihova unuka ne osjeća dobro pozvali Hitnu pomoć.te su djetetu tokom svega toga masirali i srce.

-Ljekar je jako brzo iznio djevojčicu iz ambulantog automobila sa svojim kolegama i odmah krenuo sa reanimacijom.Nisu nam dozvolili da je pratimo pa smo mi išli sa svojim automobilom.U urgentnom centru su nam rekli da je naša unuka primljena i bez otkucaja srca pa su trudili se i radili sve da je vrate u život.Srce je proradilo i krenula je da diše uz pomoć aparata.

Do krvarenja i komplimacija kod djece je došlo šest dana nakon što se desila operacija krajnika a kako je porodicama rečeno situacija je bila jako teška.

-Operacija je trajala oko sat i po vremena a doktor je rekao da je operacija bila jako složena jer su krajnici bili pridubljeni uz limfne žlijezde i morao je dugo da ih uklanja.Nakon toga došlo je do krvaranja.

-Moja kćerka je molila da ostane Lana u bolnici radi visoke temperature koju je ona imala.Ali doktor je rekao da ne osjeća se bezbjedno i nije uredu da ona ostane tu radi druge djece koja dolaze bolesna.Ona tada nije htjela da se svađa sa njim i povela je svoje dijete.

Sada malene Lane nema.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *