Vijesti

NAJNOVIJE OTKRIĆE ! EVO ZBOG ČEGA SVE VIŠE MLADIH PODLIJEŽE KORONA VIRUSU !

Cinjenica je da se jos uvijek jako malo zna, ali ipak i dosta toga se naucilo kada je u pitanju korona virus, jer su naucnici sirom svijeta radili i proucavali ovaj virus, a sve da bi se nasao lijek ili krenulo u borbu. Evo gotovo cijelu godinu svijet se bori sa ovim problemom, lijek jos uvijek nije dostupan, ali dolaze neke ifnormacije da bi se vakcina mogla pojaviti do kraja ove godine, barem tako najavljuju svjetske drzave, ali to nikada nije potvrdjeno do kraja.

Sve te iformacije treba da uzimamo sa rezervom, jer ne postoji ni jedno odobrnje od strane Svjetske zdravstvene organizacije. Tek kada se sve to desi moze da se krene sa vakcinisanjima, a izgleda cemo na to pricati jos neko vrijeme. Ono sto u ovom trenutku mozemo uraditi da se zastitimo to je nosenje maske, postivanje mjera, i odrzavanje distance, jer smo svi mi potencijalni prenosioci, a posebno mladi ljudi u zadnje vrijeme !

Epidemiolog iz Hrvatske Dinko Puntaric je pricao o tome, a to da je od virusa sve vise oboljelo mladih ljudi, jer ta kategorija gdje se omladila zadrzava u nocnim klubovima, i tu se najlakse zarazi jer je u takvim prostorima jako tesko drzati mjere. To se desilo i jednom mladicu Novalji, koji je dosao na ljetovanje sa roditeljima a zarazio se u jednom nocnom klubu u Makarskoj. Najveci problem je sto mladi misle da su imuni na virus, a brojke pokazuju da ni slucajno ne smijemo tako razmisljati !