U zadnje vrijeme mi samo dobijamo loše vijesti, posebno one vijesti koje se odnose na sve veći rast nasilja u porodici kao i povređivanja djece. Slučaj koji nam dolazi iz Hrvatske u kojem je 2 godišnja djevojčica umrla od posljedice udarca u glavu koje joj je zadala njena majka je šokirao cjeli region i svi se pitaju koje su to zvijeri ljudi koji su u stanju da ubiju tako malo dijete.

PORED TOGA jer trpe zlostavljanje, veliki broj djece ostaju bez roditelja jer ih napuštaju , stavljaju u domove za nezbrinute a postoje i oni koji djecu smatraju kao da su smeće i o tome danas pišemo. U selu Bukovska kod Kučeva je pored kontejerna za smeće u pletenoj korpi nađen umoran dječak u plavu dekicu.

Na svu sreću Bratislav i Brana Žurkić koji žive u blizini su vidjeli korpu i prišli te vidjeli su tek rođenu bebu sa odrezanom pupčanom vrpcom te su odmah pozvali i policiju i hitnu pomoć. Beba je živa, osim što je bila u pothlađenom stanju. Policija je tragala za majkom a sličan slučaj se desio na istom mjestu godinu dana ranije. Bolničar je došao i vidio je bebu i to prije nego li su psi došli tu i sve se dobro završilo za malu bebu. Nakon toga su sestre su ga prozvale Srećko jer je preživio iako je bio ostavljen pored puta.

By Brzina