Maloljetna djevojka ostala u drugom stanju, sud počionioca oslobodio! Desio se preokret, pravi šok uslijedio… – Brzina

Maloljetna djevojka ostala u drugom stanju, sud počionioca oslobodio! Desio se preokret, pravi šok uslijedio…

Apelacioni sud u Beogradu je donio presudu to jeste obradio presudu Višeg suda u Pančevu u kojem je D.Č. koji ima 22 godine iz Batanske Subotice, bio osuđen na 5 godina zatvora radi obljube djeteta koje je mlađe od 14 godine, a koje je za posljedicu imalo i trudnoću, te je sud u Beogradu ga sada oslobodio krivične odgovornosti.

Loading..

U obrazloženje navedeno je da je on on pripadnih romske nacionalnosti baš kao i djevojčica, i radi te osobnosti njima je to karakteristično kao i niz sličnih okolnisi. On nije znao da je njegovo djelo zabranjeno i tako se svo vrijeme branio pred sudom.

Iz tih dokaza je utvrđeno da su djevojčica, maloljetnica koja je tada imala samo 13 godine i D.Č. u julu 2017. godine upoznali preko društvenih mreža te da je bio kod nje tada kada su stupili u intimne odnose. Nakon mjesec dana od tog čuna u bolnici u Vršcu je utvrđeno da je djevojčica trudna. Sud je rekao da su D.Č, i maloljetnica živjeli u vanbračnoj zajednici.

-Imajući na umu njihov nivo obrazovanja, lične prilike, kućno vaspitanje, okruženje u kojem se kreći i odakle potiču sud je došao do toga da on nije mogao da zna da stupanje u seksulane odnose, intimne odnoso sa osobom mlađom od 14 godina smatra kao krivično djelo. Apelacioni sud je rekao da su okrivljeni i njegova porodica kao i porodica ošteće podržavali njihov odnos u svim stavovima i običajima rromske populacije te su čak i njihov život zajednički proslavili. Njima je ovo dozvoljeno i društveno prihvatljivo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *