Malena beba od 45 dana ne voli mlijeko ali obožava da jede pileći batak i svo povrće.Mnogi su u šoku kada su ovo vidjeli! – Brzina

Malena beba od 45 dana ne voli mlijeko ali obožava da jede pileći batak i svo povrće.Mnogi su u šoku kada su ovo vidjeli!

Malena bebica skoro rođena od samo 45 dana iz Beograda ne voli nikako okus i miris mlijeka.Ona ga odbija u potpunosti i njeni roditelji ne znaju šta da rade.Ostali su prepadnuti kada su vidjeli da njihova beba neće mlijeko i nisu znali šta da rade i kako da dijete navedu da jedu.Oni su odlučili da odvedu na Univerzitetsku dječiju kliniku koja se zove “Tiršova”.

Loading..

Čuveni gastroentrolog profesor doktor Vojislav Perišić kada je za to čuo nije se brinuo i plašio,jer za njega ovo ne predstavlja neki šok i nije prva bebica koja neće da pije mlijeko i koja bih radile voljela da pređe na nešto konkretno i da jede i uživa u tome.

Jpš davne 1987.godine je profeso Džon Heriz koji je radio u poznatoj bolnici u Londonu Grejt Ormond Strid je odlučio da napravi formulu z abebe koje ne vole ili njihov organizam ne može da prihvati mlijeko.

On je napravio kašu koja ima veliki izvor proteina i tako što je korsito pileće meso.

To nije bilo kako sumnogi očekivali pileće meso,mego batak ili karabat od pileta,jer pileći mišići imaju više proteina i željeza.

Zatim je odlučio da koristi i rižinu sluz kao dobar izvor ugljikohidrata,to jeste veliku količinu energije.Tu je dodao i maslinovo ulje kao prirodnu masnoću te je dodao i multivitaminske kapi.”

Ovu kašu koju je on osmislio i nazvao “chix” sada jedu svi njegovi pancijenti i njenog novi pancijetn koji ima samo 45 dana.

Doktor kaže da bebe ovo obožavaju.

Koliki je ovo uspjeh jeste da bebe miješanu hranu koriste od četvrtok pa do šestog mjeseca starosta.

Danas doktor u Boegradu prima bebe iz Bosne i Hercegovine,Crne Gore i Hrvatske.

Ova hrana je namjenjena i bebama koje su alergične na sve vrste mlijeka,te dobijaju alergijske reakcije.Zatim imaju bebe koje nisu alergične ali mrze ukus i miris mijeka i na kraju za bebe koje su u stanju anorekcije koje ne žele da jedu ništa ali su zdrave skroz.

Postoji sada rješnje za sve bebe koje mrze mlijeko ili koje imaju alergiju na mlijeko od njegovog rođenja.

ID:81202697

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *