Krenulo je obilježavanje ljudi! Sigurno se pitate kada smo mi na redu. Pogledajte… – Brzina

Krenulo je obilježavanje ljudi! Sigurno se pitate kada smo mi na redu. Pogledajte…

Svi smo mi vjerovatno do sada čuli o ovom slučaju.

Loading..

ALi uvijek smo o tome razmišljali kao o nečemu nemogućem i da se to nikada neće pojaviti kod nas.

Već je počelo uveliko i prva je jedna firma odlučila da obilježi sve svoje stalne radnike.

Ovakav sistem se uvodi u Americi a sve to radi novog načina plaćanja i ovome podliježu svi njihovi zaposleni.

Jedna firma u Americi je odlučila da obilježi svoje radnike,postavljenjem u njih mikročipova kako bih oni imali stalni pristup informacijama vezanim za njihov posao.

Oko pedeset do sada zaposlenih u firmi Three Square Market dali su pristanak da u njihovo tijelo se ugrade mikročipovi.

Njihov izgled je sličan izgledu koji imaju kartice za mobitel.

Iz firme su naveli da je ovo jako dobar način da svi njihovi zaposleni na lagana način izbjegnu logovanje i na jako jednostavan i dos ada neviđen način kupe doručak,plate kafu i pomoću njih mogu da koriste sve elektromagnetske uređaje.

NJihovi zaposleni koji su dali dozvolu mikročipove će imati između palca i kažiprsta koji će se koristiti za identifikaciju osobe i njenih podataka putem radio frekfencije.

Direktor firme je jako zadovoljan učinjenim i navodi da je ovo samo početak evolucije u samom sistemu plaćanja i navodi da bih u budućnosti ovakav način mogao da zamijeni čak i pasoše i određene identifikacijske dokumente.

Navode također da bih se ovaj mikročip u skorije vrijeme mogao standardizirati i uvesti u primjenu kod svih ljudi a njegova cijena bih iznosila oko 300 eura,dok njegovim zaposlenicima koji su odobrili ugradnju mikročipa je besplatno.

Svi uposlenici koji će imati mikročip imat će mnoge prednosti.Kod otvaranja vrata,kod pristupa određenim informacijama,plaćanjem doručka,kafe i još niza drugih aktivnosti.

Napominju iz firme da je ovo jako jednostavno umetanje i da nema posljedica.Ne mogu učiniti ništa loše čovjekovom organizmu a olakšat će život u gotovo svim životnim aktivnostima koje se deševaju.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *