Kile će se topiti a vi će te imati dosta energije: Pogledajte koristi chia sjemenki i kako se koriste – Brzina

Kile će se topiti a vi će te imati dosta energije: Pogledajte koristi chia sjemenki i kako se koriste

Ako još uvijek niste imali dodira sa ovako fenomenalnim proizvodima kao što je to chia sjemenka onda će vam ovaj članak jako pomoći da otkrijete njegove sve ljekovite prednosti.

Loading..

One su jako dobar proizvod u cilju smanjivanja težine a moćan su izvor i bogate su kalcijem,u sebi imaju i omega 3 kiseline i dosta su bogate antioksidantima.Kada konzumirate ova sjemenke izgleda će te dosta mlađe,imat će te puno energije a pored toga vaše zdravlje će biti na zavidnom nivou a vi će te biti vitalniji.

Samo čovjek koji je zdrav može tako da bude i sretan.Kako je divno što nam je naša priroda poklonila ovako zdrave produkte i sa njima se mogu izlječiti razne bolesti i spriječiti njihova i pojava.Sjemena chia su porijeklom iz Meksika a Asteci su ih stalno koristili.

POGLEDAJTE Z AŠTA SU SVE DOBRE CHIA SJEMENKE:

1.Smanjuju težinu

Ovo su sjemenke koje u sebi imaju dosta vode i odmah nakon što ih pojedemo one idu u želudac i kod čovjeka u velikoj mjeri stvaraju i osjećaj sitosti.Konzumirajte ove sjemenke i samim tim vi će te jako brzo i efikasno da mršavite i nećete naškoditi svom zdravlju.Kada njih jedete polako nestaježelj az ahranom i nećete imati potrebu da jedete nezdravu hranu.

2.Veliki izvor kalcija:

U sjemenkama čhia se nalazi jako puno kalcija,više nego i u mlijeku i to dva puta više kalijuma nego što se nalazi u bananama.Za vegetirjance ovo je jako dobar proizvod kako oni kažu nezamjenljiv.Svako želi da svoj organizam obogati sa velikom količinom kalcija a potrebne su samo ove sjemenke i vaše kosti jačaju,kosti,kosa.

3.Vraća mladost:

Ovo sjeme sadrži u sebi veliku količinu antioksadanasa koji doprinose dome da se vaše tijelo osjeća dosta mlađim i samim tim liječi od infektivnih oboljenja.Koncetracija antioksidanata je jako jednostavna i ima više nego u borovnicama i aroniji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *