Kardiolog uspio da skine 98 kilograma i otkrio: Ovo je jedna od najvećih zabluda koji vam ne dozvoljavaju da smršate! – Brzina

Kardiolog uspio da skine 98 kilograma i otkrio: Ovo je jedna od najvećih zabluda koji vam ne dozvoljavaju da smršate!

Mnogo osoba onog trenutka kada odluče da smršaju prvi izbor im je da obično ulje suncokretovo krenu da mijenajju sa maslinovim uljem ili nekim drugim uljem koje smatraju da ima dosta manje kalorija.

Međutim kako kaže kardiolog doktor, dr.sc. Alen Ružić. On je doktor koji je uspio da za godinu dana samo smrša nevjerovatnih 98 kilograma. On kaže da je zabluda o tome da je maslinovo ulje jako dobro za mršavljenje jedna od najvećih zabluda o prehrani.

Loading..

“Maslinovo ulje kako on naime kaže je jedna jako dobra namirnica, u sebi ima najbolje izbore masnoće za koje mi svi znamo ali kao i sve druge masnoće, maslinovo ulje je jako kalorično i od njega se jako deblja. Minimalna količina masnoće jeste do deset grama to jeste vije čajne kašikice što je oko kako se izračuna 90 kalorija. Svi koji žele da smršaju treba da se držve ovog pravila a salate nikada ne treba da začinjavate sa uljem kao da poboljšate ukus” rekao je doktor Ružić.

Naime kako on navodi, naravno da treba da se koristi ulje, maslinovo ulje ali ne smije da se koristi pretjerano ali ima jako dobro vijest jeste da je od biljnog ulja ili masti, ima jako nizak nivo holesterola to jeste loših masnoća i dosta je zdravije i bolji za nas.

Maslinovo ulje se naziva kao jedan jako snažan antioksidans i u sebi ima jako hranljive vrijednosti na kojim će vaše tijelo da vam bude jako zadovoljno i zahvalno. Ono što je važno jeste da se koristi umjereno.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *