Kardiolog bez imalo ustručavanja rekao:Ovih 9 namirnica sam odlučio da zabranim svim ljudima koje volim! – Brzina

Kardiolog bez imalo ustručavanja rekao:Ovih 9 namirnica sam odlučio da zabranim svim ljudima koje volim!

Da bi vaše srce bilo zdravo,prije sveg ajako je važno da vodite računa o svojoj ishrani i o stilu života kao i svojim navikama koje imate.

Loading..

Prije svega ono što je jako važno jeste da odlučite sami sa sobom da izbacite sve ono što može u neku ruku da djeluje jako štetno na sve vaše mišiće u vašem tijelu a jedan od kardiologa je odlučio sa svima vama da podijeli koje je to 9 stvari zabravnio svim svojim najbližima da jedu.

1.POMFRIT!

Sigurno puno puta sebi kažete ma št ami može biti pojest ću samo par komada pomfrita ali na 100 grama prženog krompira dolazi oko 8 grama trans masti koje nisu inače supstance koje potiču iz prirodnog porijekla već su proizvodi koji nastaju kao višestruko zagrijavanje biljnih ulja.Trans mast inače jako štetno djeluje na vaš organizam te povećava holesterol ukrvi i tako u veelikoj meri povećava rizik od bolesti kardiovaskularnog sistema.

2.CRVENO I PRERAĐENO MESO:

-Šnicle,mljeveno meso ali i slanina jako loše utiče na vaše srce.Bakterije iz sistema za varenje apsorbuju aminokiseline iz crvenog mesa i pokreću na taj način čitav lanac koji na kraju povećava i nivo holesterola i stvara rizik od srčanih bolesti.

3.PRŽENA HRANA

Sva hrana koja je obrađena na visokoj temperaturu stvara velikukoličinu gore navedene jako štetne trans masti koja je jedna od glavnih krivaca kod problema sa srcem.Meso u Kini se inače kuha ili pelče bez masti i radi toga nema srčanih oboljenja u velikoj mjeri.

4.PIZZA

Samo jedno parče pice u sebi može da sadrži oko 10 grama masti od kojih su 4,4 zasićene masti.Ako ne možete da prestanete da jedete picu onda se barem ograničite na jedno parče nedeljno i neka to ipak bude pica od povrća.

5.BIJELI HLJEB:

Ako redovno konzumirate hrane koje su bogate ugljikohidratima kao što su bijeli hljeb na taj način rizikujete od oboljenja srčanih.

6.KUKURUZNE PAHULJICE:

Tu se sve nalaze brzi ugljeni hidrati koji u sebi imaju puno šećera i na taj način čine da inzulin u našem tijelu podivlja.

7.SO

Višak soli u našem organizmu može da dovede do oštećenja i začepljenja svih krvnih sudova,Dnevno ne bi trebali da pojedemo više od 5 grama soli a to je nepuna malena kašikica.

8.INSTANT SUPE:

9.ENERGETSKA PIĆA

100 ml energetskog pića u sebi ima oko 30 mg kofeina.Ako pijete do 300 ml to je velika zapremina i osjećat će te se kao da ste popili 4 espreso kafe.Ovakva velika doza kofeina može da izazove tahikardiju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *