Kako u samo 60 sekudni učiniti kožu blistavom i čistom! Pogledajte… – Brzina

Kako u samo 60 sekudni učiniti kožu blistavom i čistom! Pogledajte…

Mnogi stučnjaci su odlučili da podijele sa svijetom kako za samo jednu minutu da dovedete kožu lica do perfekcije.

Loading..

Na društvenim mrežama,krenuvši od instagrama,facebook-a,you tuba možemo svakodnevno da čitamo i gledamo o raznim savjetima za njegu kože.U poslednje vrijeme i poznate ličnosti su krenuli da pričaju o savjetima.

Sada je postalo nemoguće da se zna šta treba stvarno da se uradi a da to ne dovede da se vaša koža uništi.

Poznata estetičarka Najamka Roberts-Smit je dala jedan jako dobar savjet sa kojim se slažu i mnogi poznati dermatolozi.

Savjet je jako lagan:
“Kada krente da perete lice određenim tonikom ili gelom za umivanje,gledajte da to radite prstima.Kada naneste određeni tonik ili gel za umivanje,masirajte na svom licu oko 60 sekundi.

Ona kaže da samo na ovaj način tonici i gelovi za čišćenje i umivanje lica mogu da ostvare svoju namjenu,odnosno da očiste vašu kožu,očiste pore,uklone višak sebuma koji se skuplja na površini i unutrašnjosti vaše kože.Samom primjenom ovog savjeta vi će te u velikoj mjeri da poboljšate vaše lice.Koža lica će da bude jako mekana i doći će do povlačenja bubuljica kao i sušenja već postojećih.

Ako ste odmah kada ste ovo pročitali rekli da je ovo previše dobro da bih bila istina,samo se zapitajte zašto mnogi dermatolozi primjenjuju i pričaju o njenom savjetu.

“Mnogi tonici i gelovi za čišćenje lica u sebi sadrže razne hemikalije koje izbijaju poslije na površinu vaše kože.To dovodi do toga da to lakše možete da isperete i uklonite sa kože.A pravilo od 60 sekundi je sasvim dovoljno vremena da sve prljaštine nakupljene na vašem licu,masnoće ili dugotrajna šminka se uklone.”-priča deramotolog Bav Šergil.

“Čišćenje lica od 60 sekundi ili čak duže ima svoje prednosti a to je da masiranje je jako dobro da prorade vaši limfni čvorovi,zatim pomaže da se riješite dosadno oticanja kože lice,vaše mišiće na koži lica jača ali i proizvodi u velikoj mjeri kolagen.”

Pored svega ovog navedenog jako je bitno da pronađete tonik ili gel za lic ekoji odgovara vašem tipu kože na licu.

Savjet dermatologa je da se koriste tonici koji u sebi nemaju mirisa,alkohola,štetnih parabena i sulfata.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *