Kako da za minutu očistitie šolju!Ovo je trik za koji treba svaka domaćica da zna!Kada čujete za ovo,nikada više skupa sredstva za čišćenje šolje nećete kupiti! – Brzina

Kako da za minutu očistitie šolju!Ovo je trik za koji treba svaka domaćica da zna!Kada čujete za ovo,nikada više skupa sredstva za čišćenje šolje nećete kupiti!

Sve mi domaćice koje redovno čisitmo kuću,znamo kakvu muku predstavlja čišćenje šolje,te naslaga koji se jako brzo skupe od kameca.

Loading..

Mi Za vas imamo jako dobar savjet.Kada ovo probate,zaboravit će te na razne preparate za čišćenje šolje koji su puni hemikalija,koji štete zdravlju,vašim rukama ali i od toga par sati ne možete normalno da dišete u svojoj kući.

Ono što vam je ptorebno jeste da malo gaze natopite u sirće te zatim nagurate u dijelove šolje do kojih ne možete doći spužvicom ili žicom.

Ostavite da tako odstoji oko sat vremena i poslije toga samo sa malo tople vode pređite prekošolje.Mrlje i fleke se više neće skupljati i prljaština će biti zauvijek izbrisana iz vašeg doma.

Mi smo odlučili da sa vama podijelimo kako da napravite prirodno sredstvo za čišćenje šolje.Za to vam je potrebno:

  • 2 kašike soka od limuna
  • 1 kašika 3 %vodikovog peroksida
  • pola kašike sirćeta
  • 1 mala šolja sode bikarbone
  • 15 kapi bilo kojeg eteričnog ulja

Priprema je vrlo lagana i jednostavna:

Prvo što treba da uradite jeste da sodu bikarbonu i sok od limuna pomješate zajedno.U drugu zdjelicu uzmite sirće i vodikov peroksidans.

Kada to uradite sve sjedinite u jednu zdjelicu gdje će te mješati do te mjere dok sve ne postane homogena smjesa.

Za sami kraj u tu smjesu dodajte par kapi eteričnog ulja.

Od ove smjesi napravite 3-4 loptice.Loptice sušite oko 3-4 sata na novinama ili nekom papiru do te mjere dok se stvrdnu.Zatim ih odložite u jednu staklenu teglu i neka vam uvijek stoje na vidnom mjestu u wc-u.

Nakon što operete vašu šolju ubacite jednu lopticu kako bih vaš wc uvijek mirisao svježe a ovim sredstvom vaša wc šolja će uvijek biti čista.Neće biti potrebe da ribate,čisitite i mučite se dugo vremena.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *