Kako da napravite prirodan sprej protiv komaraca: Ovo sredstvo sigurno djeluje… – Brzina

Kako da napravite prirodan sprej protiv komaraca: Ovo sredstvo sigurno djeluje…

Koliko leto volimo zbog sunca, mora i dužeg dana, toliko ga ponekad ne volimo zbog onih malih napasti koji se zovu komarcima.

Loading..

Svi volimo jako ljeto radi sunca radi dugih dana,radi lijepih noći,mora i opuštenih dana.Ali ponekad ga ne volimo zgob onih malenih nametnika koji nas napadaju a oni se zovu KOMARCI!

Ovo su malene krvopije koje svake godine iz početka nad napadaju a mi svake godine tražimo savršene načine i oružje da nas spasi od nas.Većina sprejeva se može kupiti u apoteci i ponekada jesu djelotvorni ali kada na pozadini pročitamo razna upozorenja i sastave ne ostaje nam ništa nego da se pitamo “da li to samo ubija komarce ili pak i nas” Jako su skupikada se pogleda kolika je malena doza.Mi smo tražili razna sredstva i na kraju smo pronašli adekvatan prirodni sastav koji može da ubije komarce a pri tome da sačuva vas i zdravlje vaše djece.

POTREBNO VAM JE:

  • Destilovana voda
  • Tonik od hemamelisa (američka leska) ili medicinski alkohol
  • sušeni pepermint ili lavanda

Najprije jednu veliku šolju vode prokuhajte skupa sa tri do četiri kašikice začinskog bilja za koje ste se odlučili,a jako bih dobro bilo kada bih napravili neki miks.Kada sve to prokuhatempoklopite i ostavite da s eohladi.Poklapanje je obavezno jer će tako da puste začini sve svoje okuse.Nakon što se ova tekućina ohladila na prirodan način,vi to procijedijte i tu dodajte tonik ili ako niste u mogućnosti da pronađete tonik dodajte medicinski alkohol.Sve stavite u jednu malu bočicu sa sprejem i korsitit kada vam je prijeko potrebno.

Ova pripremljena tekućina pored toga što tjera komarce jako osvježavajuće djeluje na vašu kožu i ima jako ugodan miris.

Ukoliko ovo srestvo ne djeluje adekvatno kod vas,ne pomaže vam.Mi smo pronašli još jedan način koji je malo jači ali vrijedi pokušati!

POTREBNO VAM JE ZA OVO JAČE SREDSTVO:

  • 1 LITAR JABUKOVOG SIRĆETA
  • DVJE KAŠIKE SUŠENE ŽALFIJE,LAVANDE,MENTE ILI TIMJANA
  • VEĆA
  • tegla sa hermetičkim zatvaranjem

Sirće i biljke sjedinite i stavite u već pripremljenu staklenu teglu te zatvorite jako dobro da ne bih ulazio unutra vazduh.Ostavite ovo na neko vidno mjesto na sobnoj temperaturi da bude.Neka tako stoji odo tri sedmice.Potrebno je da obavezno svaki dan teglicu promućkate.Nakon tri sedmice,procijedite i imate spreman sprej.Preporučujemo čuvanje u frižideru.

Naš savjetje da ovu tekućinu promješate sa vodom u omjeru 50:50 i tavite ovaj sprej u flašicu i prskajte kada god osjetite potrebu.

Herbal medicine with herbs and a cup of tea on table. Isolated white background. Studio shot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *