Kako da napravite prije svega ukusan napitak od jagoda a ujedno i jako dobar za zdravlje:Smanjuje nadutost i ubrzava vaš metabolizam! – Brzina

Kako da napravite prije svega ukusan napitak od jagoda a ujedno i jako dobar za zdravlje:Smanjuje nadutost i ubrzava vaš metabolizam!

Krenula je sezona jagoda.Jagode dolaze u ovo doba godine i mi trebamo na što bolji način da ih upotrijebimo dok još uvijek ima domaćih.

Loading..

Inače sve biljke koje su bogate eteričnim uljem su jako dobro z anjaše varenje i za ubrzavanje metabolizma.

Oni u sebi imaju sastav koji se naziva karminativi i ujedno jako smirujuće djeluju na nas.

Kada napravite kombinaciju sa kamilicom i maslačkom ovi začini pomažu kod proizvodnje enzima koji su potrebni nama za potupunije ali i efikasno varenje hrane u našem stomaku ali u pomaže da bakterije manji posao rade jer kada puno rade oni pave gasove i to stvara veliki problem velikom broju ljudi.

Ovaj problem nadutosti možete da popravite tako što će te sami u svom domu da napravite jednostavan i dobar napitak i to sa jako zdravim sastojcima koje možete u ovo doba godine da pronađete svježe i domaće.

Nadutost u stomaku se stvara kada se stvori velika količina nesažvakanje hrane ali i velikom upotrebnom namirnica koje u sebi imaju laktoza i ugljikohidrate.Svi začini kao što su anis,đumbir,menta i majlčina dušica će da umire vaš stomak i smanje nadutost.

SASTOJCI KOJI SU VAM POTREBNI SU:

-Šolja pripremlenog ohlađenog čaja od kamilice ili od maslačka

-velika šolja jogurta

-jednna šolja malenog komadića ananasa

-jogurt koji ima u sebi baketrije probiotika

-malena kašika meda

-par komada kockica leda.

Sve gornje sastojke stavite u blender i izblendajte skupa.Od toga će te dobiti jednu homogenu smjesu i ona će da bude jako ukusna ali i zdrava za konzumaciju.

Jagode predstavljaju crveno voće koje je jako mirisno i voće koje se prvi put spominje prije još 2.000 godina.Jagode su jako ukusne a jako se zdrave i sprječavaju razne bolesti.AKo ste osoba koja nije alergična onda je sada pravo vrijeme da krenete da ga konzumirate jer je u ovo doba najbolje,najsvežije i najukusnije

Jagode vam mogu pomoći i kod raznih bolesti,kod jačanja imuniteta.Osobe koje imaju problema sa bolestima žuči i jetre kao i liječenju anemije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *