Kada je Sanja rodila bebu, svi su u sali vrištali i govorili da se beba ne gleda! “Sklonite ga, ne dirajte ga” – Brzina

Kada je Sanja rodila bebu, svi su u sali vrištali i govorili da se beba ne gleda! “Sklonite ga, ne dirajte ga”

Onog trenutka kada sam ga ja rodila, svi su u sali se jako uplašili. GOVORILI SU: “Nemojte da ga gledate, odmah ga sada sklonite” ovako je za medije krenula da priča svoju ispovijest Sanja Kusovac, majka malenog Luke koji ne može da trepće i uvijek spava sa otvorenim očima.

Naime dječak Luka je rođen sa paralizom jednog dijela lica i imao je rascjep nepca. Njemu su davali samo jedan posto šanse da će da preživi a nakon godinu dana se ustanovilo da je on i gluhonijem.

Loading..

ALi džaba bez obzira na sve ove hendikepe, Luka je jako veseo dječak koji je pobijedio sva očekivanja a njegova borba bi bila dosta lakša da on može kao i ostali da spava sa zatvorenim očima.

Njegova majka govori da radi toga što ne može da zatvori oči, njegov vid nakon ovoga može zauvijek da ode i da ima i problema sa tim. Njena trudnoća je vođena kao i sve ostale sasvim normalno,sve je bilo uredu i ni jedna stvar nije govorila da će treća trudnoća izaći ovako.

Kako je u blizini bio i termin jako često sam išla u bolnicu da me pregledaju a oni su me vraćali doma. Prešla sam i termin a porođaj je trajao dosta duže što nije bio slučaj sa drugo dvoje djece a onda se pojavio veliki šok.

Kako kaže majka Sanja od tog trenutka počinje njihova borba. Tokom roženja Luka je udahnuo vodu i nakon Sanjinog insistiranja, kada ga je vidjela oko je bio zatvoreno, lice asimetrično i rascjep usne je bio.

Kaže da za to vrijeme niko se nije ni potrudio da mi objasni šta se tu desilo , već su kada su vadili krv vidjeli da ima citomegalovirus koji je dobio od majke a ljekari je tokom trudnoće nisu upozorili da to ima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *