Jednostavna torta bez pečenja: Na jednostavan način pripremite tortu za kojom će svi da polude! – Brzina

Jednostavna torta bez pečenja: Na jednostavan način pripremite tortu za kojom će svi da polude!

Ovo je torta koja se pravi jako brzo i koju i dijete može da pripremi. Ovo je torta bez kuhanja jako puno kremova,samo je potrebno mućenje i mazanje torte i dekorisanje po svojoj volji.

SASTOJCI KOJI SU POTREBNI:

  • 700 grama šlaga u prahu
  • 1 litar kisele vode
  • 300 grama mljevenog keksa
  • 300 grama malina ili nekog drugog voća koji volite
  • 100 grama čokolade sa lješnjacima

PRIPREMA JAKO BRZA I JEDNOSTAVNA:

1.Prvi sloj sa plazmom. Prvo ulupajte mikserom oko 350 grama šlaga u prahu i sa pola litra kisele vode. Ovo dobro umješajte dobro ulupan šlag. Pripremite šlag tako da ne curi iz posude ako je okrenete naopako. Dodajte svu količinu mljevene plazme. Plazmu lagano miješajte i možete to lagano sa mikserom na najsporijem programu.

Loading..

2.Sloj sa malinama: Pripremite oko 180 grama šlaga u prahu sa 250 ml kisele vode. U dobro ulupan šlag dodajte maline. Maline možete da pripremite i prije da ne budu cijele kada ih ubacite u šlag.

3. Sloj sa čokoladom: Mikserom pripremite oko 180 grama šlaga i sa 250 ml kisele vode. Dodajte čokoladu tu koju ste prije narendali.

4. U kalutu za tortu gdje obruč možete da skinete, stavite na dno sloj sa plazmom. Preko toga stavljajte sloj sa malinama, pa sloj sa čokoladom. Nakon toga pređite na vrhu sa čvrstim šlagom.

5.Ovako spremljenu tortu, stavite u zamrzivač na dva do tri sata da se dobro ohladi. Prije posluđenja stavite je u frižifer kako bi se sjekla lakše. Nakon dva do tri sata u zamrzivaču torta će se jako lijepo sjeći ali i jesti. Uživajte sa svojim gostima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *