Jedan od najboljih kulinarskih trikova na svijetu:Savršeno pečeno i sočno meso.Uradite samo ovo,i meso nikada neće biti suho i žilavo. – Brzina

Jedan od najboljih kulinarskih trikova na svijetu:Savršeno pečeno i sočno meso.Uradite samo ovo,i meso nikada neće biti suho i žilavo.

ulinarske savjete koji se prenose u porodici generacijski ništa ne može da zamijeni, ali trikovi i vještine vrsnih kuhara učiniće od vas pravog majstora kuhinje.

Loading..

Ovo su kulinarski savjeti koji se prenose u porodici iz generacije u generaciju.Ovaj trik ništa na svijetu ne može da zamjeni.

Trikovi i vještine su od vrhunskih kulinarskih majstora i ako ovo poslušate,postat će te i vi pravi majstori u kuhinji.

Profesionalni kuhari inače čuvaju svoje trikove brižno od svih i slabo koje daju svoje ideje.Nikada ne želi čak podijeliti ideje ni sa svojim učenicima.

Ipak neke vještine i tajne su odlučili da otkriju

Mi smo odlučili da pokupimo sve trikove od svih vrhunskih majsora u kuhinji iz cijelog svijeta kako biste i vi primjenili u svojoj kuhinji.

OVO SU NAJNEOBIČNIJI SAVJETI:

1.IDEALAN I SOČAN BIFTEK:

Ono što ne treba da radite jeste da pečete meso odmah što ga izvadite iz frižidera.Prvo što treba da uradite jeste da ga ostavite na sobnoj temperaturi oko sat-dva.Ono će da se dovoljno zagrije i kada ga odlučite pripremati ravjnomjerno će se peći.

Zahvaljujući ovom vi će te imati idealan biftek,idealno pripremljen,bez obzirakkao volite da ga jedte:život,slabo,srednje i jako ili skroz pečeno.

Da biste dobili finu koricu,prije pečenja osušite meso od viška vode papirnim ubrusom i to je vrlo lagan i jednostavan trik!

2.SOČNO MESO

Piletina ili nemasna svinjetina se duže peku, a lako se presuše. Da bi to izbjegli, evropski kuhari su našli lukavo rješenje – potapanje mesa u slanu vodu. Vrlo je jednostavno napraviti ovaj rastvor: u 1l vode se dodaje 1/4 čaše soli i po želji 1/2 čaše šećera. Meso se zalije tako da u potpunosti popline i stavi se u frižider.

Već smo do sada imali priliku da naučimo da se piletina ili nemasna svinjetina peku duže,ali može se desiti ako ga duže pečemo da ga i presušimo.Da bismo mi ovo izbjegli trebamo da meso potopimo u slanu vodu.

Vrlo lagan je ovaj rastvor:1 litar vode i dodate 1/4 čaše soli i jednu polovinu čaše šećera.Meso zalijte u potpunosti i ostavite tako da bude u frižideru.

Vrijeme koje je potrebno da meso bude u rastovru jeste oko 1 sat na 1 kg mesa,nikada više nemojte od osam sati i nikada manje od pola sata.

AKo se radi o malenom komadiću kao što je to pileći batak,onda držite jako kratko najviše oko sat vremena.Kada krenete peći odstranite višak soli sa mesa to nikada nemojte da zaboravite.

3.Posebni i armomatični začini:

Ako želite da koristite na primjer biber ili začin kim,prije upotrebe bilo bih dobro da ga malo zagrijete na vrelom tiganju,a zatim da ga zdrobite.Kada pravite jela probajte da koristite biber u zrnu i izbjegavajte mljeveni biber.Zdrobijte ga i dodajte u jelo i vidjet će te kakav će te poseban ukus dobiti.

4.TIJESTO KOJE JE PUNO VAZDUHA I PREMEKENO:

Da biste imali idelano tijesteo kao iz pekare,margarin za tijesto i jaja ostavite prekonoći da budu na sobnoj temperaturi.Zapamtite ovo će biti fenomenalan trik a od sada će te samo tako da pravite vaša omiljena tijesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *