Jako poučna priča: Natjerat će vas sve da dobro razmislite! Ostavio majku u domu jer nije bilo mjesta u njegovoj vili! – Brzina

Jako poučna priča: Natjerat će vas sve da dobro razmislite! Ostavio majku u domu jer nije bilo mjesta u njegovoj vili!

Ovo je priča koja može sve vas da natjera da dobro razmislite o svom životu i o životu naših dragih ljudi. Naime jedan bogataš je ostavio svoju majku u staračkom domu. On je imao jako veliku kuću ali u njoj nije bilo mjesta za njegovu majku i nije imao ni ti vremena za nju.

Loading..

On je smtrao da je njegovoj majki puno bolje da bude u domu nego u kući. Posjećivao je jako često ali kako je vrijeme odmicalo sve je to bilo kraće.

Jedan dan je sve promijenio. Njemu su iz doma javili da treba da odmah dođe jer se stanje njegove majke iznenada pogoršalo.

Kada je stigao vidio je svoju majku koja je još uvijek bila živa. Ležala je ali je mogla da govori.

On u tom trenutku nije znao šta da radi i kako da pomogne majci svojoj pa je u tom trenutku on upitao: “Da li majko želiš nešto?”

Ona tada kao iz topa reče: “Da sine želim. Ja želim da u sve ove sobe nabaviš klima uređaje i da se potrudiš da ovu kuhinju renoviraš.”- majka je ovo rekla jer je znala da ima novca i da će on moći da ovo uradi.

On jako začuđen njenim upitom te joj reče: “ALI MAJKO, zašto ovo nisi prije tražila, dok si bila ovdje, kada si stigla ovdje! Zašto sada tražiš?”

Majka tada reče svom sinu : Sine moj, znaj ja sam navikla na ovu vrućinu u sobi pa i na ovu hranu i ponekada glad. Ali sine moj ja ovo tražim radi tebe. Želim da kada tebe tvoji sinovi ovdje ostave da imaš i ti bolje uslove.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *