Jako potresna poruka malene djevojčice iz Zenice:Kada pročitate šta je napisala svi će te zaplakat! (FOTO) – Brzina

Jako potresna poruka malene djevojčice iz Zenice:Kada pročitate šta je napisala svi će te zaplakat! (FOTO)

Oni su se inače obraćali mnogim institucijama u Bosni i Hercegovini,tražili su pomoć od svih ali svi su se rpavili da ne postoje i niko nije pomogao ovoj sedmočlanoj porodici koja sada živi na tuđem imanju na mjestu Klopče kod Zenica.

Loading..

Azra Đulović je inače djevojčica iz Zenice koja jako čestona svom profilu poziva sve ljude koji su dobri i humani da im pomognu i da s euključe u razne humantiranje akcije.To je uradila i sada.

Postoji jedna jako stresna situacija u kojoj se nalazi malena djevojčica Mirjam to jeste cijela njena porodica i ona je objavila njihova zajednička dopisivanja i slike koje govore puno više nego riječi i koj epokazuju uvjete u kojim oni žive.

Djevojčica ova kaže da bih bili presretni kada bih se njihova kuća dotjerala koja se inače sada nalazi u okolini Zenice i kada bih ona postala skroz njihova i kako bih oni imali krov nad glavom.

Uvjeti pod kojim oni živi su nikakvi ako se to može nazvati uvijeti.Ne može se vjerovati da ljudi u 21 stoljeću mogu da žive tak a da niko im neće pomoći.

Ona i njena porodica nemaju kakva primanja.Djevojčic akaže kako je njena majka od 50 godina nezaposlena kao i njen otac koji ima 53 godine.Prijavljivao se u poslove razne u raznim firmama ali ga niko nij ehtio i nije se zaposlije.Otac i majka se jedva snalze i prehranjuju svoju djecu kojih ima petero.Jedno ima četiri jedno pet treće osam i najstarije 13 i 16 godina.

Oni su se naravno obraćali raznim institucijama u svom gradu i tako tražili pomoć ali niko nije htio da im pomogne i ostali su sami i prepušteni samo sebi.Još najgore jer oni žive na tuđem imanju u mjestu Klopče.

-Obećala sam joj lično i uz pomoć još mnogo ih jer ja to želim i ja to mogu i moram.Vratila sam se mnogo godina unazad i sjetila sam se kako sam kao mala i jata koja je molila da joj neko da makar malo parče hljeba,u timt eškim godinama ja sam jela sve,čak i ono što komšije bace.Ne bih dalje da pričam,sve je to bilo pa prošlo.Sada je vrijeme da se vratimo Mirijam.Njoj i njenoj proodici je jako pomoć potrebna.Uslovi u kojima oni žive su nehumani i jako opasni i za život.

-Mirijam ima jednu veliku đelju a vi svi pogledajte naše dopisivanje i možete da se uključite u realizaciju pomoći-Napisala je Azra Đulović te je pozvala sve koji su u mogućnosti da pomognu da se jave njoj na profil i da ova sedmočlana porodica dobije pravo na život dostojanstven čovjeku. lični Facebook profil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *