“Ja ne želim to čudo da vodim svojoj kući, šta će mi!”- Što se mene tiče,bacite to! Majka iz Vranja ostavila svoju tek rođenu bebu, napisala potresnu poruku i pobjegla ! – Brzina

“Ja ne želim to čudo da vodim svojoj kući, šta će mi!”- Što se mene tiče,bacite to! Majka iz Vranja ostavila svoju tek rođenu bebu, napisala potresnu poruku i pobjegla !

Malena djevojčica je rođena samo prije par dana u jednom od porodilišta u Vranju. Ona je ostavljena tamo sama a roditelji ne samo da je nisu preuzeli nego vjerovatno to ne želi, rekla je Gordana Đorđević koja je inače načelnica Odjeljena za ginekologiju i akušerstvo te pomenute bolnice.

U Zdrastvenom centru Vranje kažu da je majka samo dan nakon poroda napisala poruku i ostavila je na svom bolničkom krevetu gdje je ležala. U pomenutom pismu se kratno i jasno izjasnila i ono što je napisala sve je šokiralo: “ Ja ne želim da preuzmem to čudo i ne želim da nosim kući jer šta će mi. Možete je baciti u smeće što se mene tiče.”

Loading..

Dobrila Šošić koja je inač pedijatar neonatolog koja je inače zaposlena u dječijem boksu u toj bolnici, kaže daje ostavljena beba jako dobro i da za sad alijepo napreduje i da nema nikakvih na sebi vidljivih fizičkih poremećaja ili nekih velikih ili manjih zdrastvenih problema.

“Na samom rođenju, djevojčica je imala oko tir kilograma, bila je vitalna jako,aktivna i jako je lijepo napredovala. Majka je svojom porukom izjavila da ne može da preuzme diejte iz nekih svojih razloga i uredno je otišla sa odjeljenja samo jedan dan nakon poroda. Mi ne zalazimo u sve te privartne razloge ali vjerujemo da je to sve u nadležnosti Centra za socijalni radi iz Trgovišta koji je i upoznat već sa ovim slučajem.

Ova djevojčica je rođena na Blagu Mariju pa su ljekari i medicinsko osoblje je odlučilo da djetetu daju ime Marija.

Majka djevojčice ima 38 godina i dolazi inače iz Trgovišta te se porodila prirodnim putem i to joj je već sedmo dijete.

Ja sam jako zabrinuta za majku, nakon poroda prvih par dana majka ne bi trebala nikako da se kreće jer je porod sam po sebi jako težak i organizmu treba vremena da se odmori i obnovi. Nadamo se da je majka dobro.”- rekla je doktorica Šošić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *