Ostalo Uncategorized Vijesti

IZ NJEMAČKE STIŽU VAŽNE VIJESTI: Pogledajte šta vas čeka na granici! Ovo se nikome neće svidjeti!

Mnogi ljudi sa nasih prostora koji zive i rade u Njemackoj trebaju biti upoznati sa nekim stvarima koje mogu biti vazne i za sve ostale osobe. Naime, rijec je o nekim mjerama koje stupaju na snagu istog trenutka. Svi oni koji imaju zelju vratiti se u Njemacku, zivjeti i raditi tamo, a dolaze iz podrucja koja se smatraju zaristem koronavirusa gdje svakako spadaju zemlje Balkana, to vise ne mogu uraditi bez obaveznog testiranja. Naime, kako saznajemo, testovi ce se obavljati u zracnim lukama ili na granicnim prelazima.

Ovi testovi ce biti besplatni, a nakon ovoga ce svako morati platiti za sebe ili nece moci uci u Njemacku. Svi oni koji budu dolazili vozilima ce biti testirani u laboratorijima koje ce biti postavljene na granicnim prelazima. Takodjer mozete ponijeti test iz zemlje iz koje ste se uputili s tim da on ne bude stariji od 48 sati. Ovo bi moglo predstaviti jos jedan trosak za sve gradjane, dok bi izuzetak bio ako ovo sve ne napravite u prvih 72 sata.

Njemacki epidemioloski institut Robert Koch istice da postoji 130 veoma rizicnih zemalja, gdje spadaju i sve zemlje Balkana. Takodjer smo dosli do informacije da se ljekari ne slazu sa odlukom da se mogu koristiti rezultati testiranja u drugim zemljama, jer mnogi sumnjaju u njihovu kvalitetu.