Svi jako dobro znaju da je poznati kantautor Đorđe Balašević umro 19.februara i to ove godine. Iza njega je ostala njegova supruga Olivera, djeca, kčerke Jovana i Jelena i Sin Aleksej. Pored svega toga velika umjetnička zaoštavina, pjesme, knjige i filmovi. Nekako nakon njegove smrti krenule su spekulacije o tome kome je svoj imetak ostavio Đole.

Njegova supruga kada se oglasila rekla je da jedan dio zaoštavine njen suprug ostavio Akademiji umjetnosti u Novom Sadu te da je to bila njegova želja jer je to akademija na kojoj su bile i njegove kćerke. Prema nekim informacijama Balašević je prije smrti akademiji poklonio 30.000 eura. Nakon toga, prilikom predaje sredstava Balaševićeva udovica je održala i jedan govor koji je sve zainteresovao.

Ja vam se sada obraćam u ime svoje porodice. Zagledam u kofere i gledam i pamtim lijepe trenutke. Od moje troje djece, dvoje je išlo u ovu akademiju i na ovaj način se zahvljujemo profesorima i građanima Novog Sada koji su učestvovali na kreativan način na dan kada je Đole otišao. Na ovaj način želim da se svima vama zahvalim.

By Brzina