Doručak za savršen početak dana!Kada probate vjerujte ni jedan dan vam neće početi bez ovoga! – Brzina

Doručak za savršen početak dana!Kada probate vjerujte ni jedan dan vam neće početi bez ovoga!

Par ljudi se odlučilo da napravi jako dobro istraživanje.

Loading..

Rezultati ovog istraživanja su objavljeni u jednom časopisu ” International Journal Of Obesity.

Oosbe koje za doručak konzumiraju proteine,tokom dana uzimaju oko 26 posto manje kalorija za ručak.Što automatski znači da zdravlje se poboljšava i da vi postajete druga osoba.

Unos proteina naime smanjuje osjećaj gladi a povećava rad vaše hormona zvanog YY koji vašem tijelu daje signal da ste siti.

Savjet da žene starije od 19 godina trebbaju dnevno unijeti oko 46 grama proteina a muškarci stariji od 19 godina 56 grama proteina.

ZOBENA KAŠA:

Zobena kaša je jedan jako dobar doručak,bogat proteinima.Možete kašu da pripremate sa vodom ali naravno i sa mlijekom.

U nju možete po vašoj želji da dodate orašaste plodove koji će pomoći kod sitosti i to da se vi osjećate duži vremenski period siti.

Ono št vi trebate jeste da skuhate oko 3 četvrtine zobene kaše sa jednom četvtinom obarenog mlijeka najbolje sa manje masti.U to dodajte jednu naribanu jabuku i kašiku meda.Možete da dodate i nasjeckane orahe i dodajte tu još cimeta da bih se okus poboljšao.

Ako odlučite ovo bude vaš doručak,vi će te u svoje tijelo unijeti oko 24 grama proteina.

DORUČAK SA JOGURTOM

Na lagan način vi možete da naprvite i jako zdrav i hranljiv doručak sa jogurtom.Ono štp vam je potrebno jeste jedna šolja jogurta.Šolja jogurta ima u sebi oko 12 grama porteina i dosta je bogata kalcijem koji je neophodan za organizam i zdrave kosti.

U to možete po vašoj želji da dodate šumsko voće koje da određeni okus upotpuni i zasladi.Jogurt jako dobro ide uz svako voće,orašaste plodove ili samo kašikicu meda.

Pored toga vi koji trenirate jogurt možete da uzimate kao i užinu nakon teškog treninga i vrlo je neohodno da vodite računa o omjeru proteina i ugljikohidrata.

Ipak bolje neki “konkretniji doručak”

Ako se odlučite da želite nešto konkretno da pojedete možete da pripremite jako dobre palačinke.Potrebno vam je oko 2 jajeta zatim polovina grčkog jokurta,mala kaišikica meda,malo vanilije,pola šolje brašna.soda bikarbona mala kašikica i malo somi.Pored toga možete da pripremite i šumsko voće i malo cimeta.

Sve sastojke sjedinite u jedno i pravite od toga palačinke.Borovnice ili šumsko voće ubacite pred sam kraj kako bih one ostale u komadu i dale ljepši ukus.Pecite palačinke na srednjoj vatri dok ne porumene oko 3 minute sa svake strane zatim pospite ih medom i prijatno!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *