Doručak za savršen početak dana!Kada probate vjerujte ni jedan dan vam neće početi bez ovoga! – Brzina

Doručak za savršen početak dana!Kada probate vjerujte ni jedan dan vam neće početi bez ovoga!

Par ljudi se odlučilo da napravi jako dobro istraživanje.

Rezultati ovog istraživanja su objavljeni u jednom časopisu ” International Journal Of Obesity.

Oosbe koje za doručak konzumiraju proteine,tokom dana uzimaju oko 26 posto manje kalorija za ručak.Što automatski znači da zdravlje se poboljšava i da vi postajete druga osoba.

Unos proteina naime smanjuje osjećaj gladi a povećava rad vaše hormona zvanog YY koji vašem tijelu daje signal da ste siti.

Savjet da žene starije od 19 godina trebbaju dnevno unijeti oko 46 grama proteina a muškarci stariji od 19 godina 56 grama proteina.

ZOBENA KAŠA:

Zobena kaša je jedan jako dobar doručak,bogat proteinima.Možete kašu da pripremate sa vodom ali naravno i sa mlijekom.

U nju možete po vašoj želji da dodate orašaste plodove koji će pomoći kod sitosti i to da se vi osjećate duži vremenski period siti.

Ono št vi trebate jeste da skuhate oko 3 četvrtine zobene kaše sa jednom četvtinom obarenog mlijeka najbolje sa manje masti.U to dodajte jednu naribanu jabuku i kašiku meda.Možete da dodate i nasjeckane orahe i dodajte tu još cimeta da bih se okus poboljšao.

Ako odlučite ovo bude vaš doručak,vi će te u svoje tijelo unijeti oko 24 grama proteina.

DORUČAK SA JOGURTOM

Na lagan način vi možete da naprvite i jako zdrav i hranljiv doručak sa jogurtom.Ono štp vam je potrebno jeste jedna šolja jogurta.Šolja jogurta ima u sebi oko 12 grama porteina i dosta je bogata kalcijem koji je neophodan za organizam i zdrave kosti.

U to možete po vašoj želji da dodate šumsko voće koje da određeni okus upotpuni i zasladi.Jogurt jako dobro ide uz svako voće,orašaste plodove ili samo kašikicu meda.

Pored toga vi koji trenirate jogurt možete da uzimate kao i užinu nakon teškog treninga i vrlo je neohodno da vodite računa o omjeru proteina i ugljikohidrata.

Ipak bolje neki “konkretniji doručak”

Ako se odlučite da želite nešto konkretno da pojedete možete da pripremite jako dobre palačinke.Potrebno vam je oko 2 jajeta zatim polovina grčkog jokurta,mala kaišikica meda,malo vanilije,pola šolje brašna.soda bikarbona mala kašikica i malo somi.Pored toga možete da pripremite i šumsko voće i malo cimeta.

Sve sastojke sjedinite u jedno i pravite od toga palačinke.Borovnice ili šumsko voće ubacite pred sam kraj kako bih one ostale u komadu i dale ljepši ukus.Pecite palačinke na srednjoj vatri dok ne porumene oko 3 minute sa svake strane zatim pospite ih medom i prijatno!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *