Dodik zaprijetio Bakiru otcjepljivanjem RS: Spremni smo da mobiliziramo sve snage! – Brzina

Dodik zaprijetio Bakiru otcjepljivanjem RS: Spremni smo da mobiliziramo sve snage!

Novi član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik je pozvao hitno sve predsravnih svih političkih partija i sve nevladine organizacije u Republici Srpskoj da se okupe ali i da odbiju mogućnost razgovora o Programskoj deklaraciji SDA.

Loading..

Kako je regao ovaj prijedlog će biti upućen i Narodnoj skupštini Republike Srpske da bi se izjasnili vezi ovog te da se ne prihvataju olako ove stavove koji stižu iz Sarajeva.

On smatra da je došlo rijeme da se u RS-u moliziraju sve političke snage koje imaju koje će zajedno jasno dobiti bilo koju moguću saradnju sa političkim snagama koje inače ignoranje postojanje drugih suvereniteta u BiH.

Dodik je komentarisao izvaju lidera SDA, Bakira Izetbegovića koji nikada neće odustati od te borbe protiv diskriminacije kada se radi o nazivu “Republike Srpske” te je rekao da to za njega ne prestavlja ništa novo jer su i prije zahtjevi ovakve vrsti bili odbijeni.

Dodik je rekao da je ime REPUBLIKE SRPSKE” upisan kao takav u međunarodni dokument kao što je to Dejtonski sporazum. O tome svemu odlučuje Srpski narod.

-Nama su svi jasno poslali poruku da mi nismo nikako dobro došli u Bosnu i Hercegovinu a mi u toj Bosni i Hercegovini ne želimo da budemo.- rekao je Dodik.

Pored toga on je rekao da je došlo pravo vrijeme da i međunarodni faktor krene da shvata o čemu se tu radi i svima će biti jasno da su samo na jednoj strani dok prema drugoj strani se ne odnose onako kako bi trebali.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *