Dešava se da imate jako velik problem:Krpe su vam prljave i jako smrde čak i nakon pranja! Pogledajte šta treba da učinite da tome stanete u kraj. – Brzina

Dešava se da imate jako velik problem:Krpe su vam prljave i jako smrde čak i nakon pranja! Pogledajte šta treba da učinite da tome stanete u kraj.

Kuhinju je nemoguće zamisliti bez kuhinjskih krpa, a koje su, nerijetko, prljave i smrdljive. Ako ne brinete o higijeni kuhinjske krpe, postoji velika vjerojatnost da ćete si ugroziti zdravlje.

Loading..

Kuhinju ne možete da prosto zamislite bez kuhinjskih krpa koje su vrlo rijetko čiste.U većini slučajeva su prljave i uprljane.Ako ste osoba koja vodi računa o higijeni krpa postoji velika vjerovanoća da će ta na taj način svoje zdravlje ugroziti.

Mi smo odlučili da sa vama podijelimo nekoliko savjeta koji mogu da vam pomognu kod čšćenja i održavanja kuhinjskih krpa.

Ono prvo i osnovno jeste da prije svake upotrebe pobrinute se da krpe operete kvalitetnim detrdžentom jer na njima i hemijskih ostataka i dosta bakterija se skupilo i tokom transporta.

Pomoću pranja ne samo da će vaše krpe da super mirišu nego će spriječiti i stvaranje plijesni.

Jako dobar trik da očistite krpe jeste da ih ostavite da budu potopljene i zatim ih dobro isperite te vratite u mikorvalnu pećnicu na 30 minuta.Pomoću ovog vi će te zauvijek da se riješite klica.Kada ih operete treba da stavite krpe na sušenje.

Nikada nemojte da stavite krpe da stoje vlažne u mašini ili lavoru,jer će tako olakšati posao klicama da se udomaće i da mogu da djeluju na vašim krpama.

Ako ste u mogućnosti trudite se da uvijek uzimate pamučne i bijele krpe.Na njima će te bez sumnje vidjeti sve nečistoće i bit će lakše za održavanje.Nećete imati problema sa tim da se boja može isprati.Nakon toga možete na njima i da koristite izbjeljivač kako biste sa krpa uklonili sve neugodne mirise.Zamjena za izbjeljivač može da vam bude ocat ili soda bikarbona samo pazite da ih ne koristite zajedno odjednom.

Pored toga još jedan jako dobar savjet.Nikada u krpe nemojt da dodajte omekšivač za rublje u kolikom god iskušenju bili.Tako će te samo im smanjiti mogućnost upijanja tekućine i pored toga opteretiti ih nekim nepotrebnim hemikalijama.

Prije nego što se odlučite da stavite krpe na pranje,natopite ih u sredstvo za mlrje i ostavite da tako djeluje 15 minuta.Ako je vaša krpa jako prljava onda je potopite u vrelu vodu i ostavite tako da odstoji preko noći.Možete da upotrijebite i izbjeljivač.Na taj način vi će te da uništite sve mrlje a krpe će da vam budu čiste mirisne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *