Da li znate šta znači kada vam se pojave dlake na bradi?To može da bude jako ozbiljan problem!Evo radi čega se javljaju!Žene nemoj te ovo ignorisati… – Brzina

Da li znate šta znači kada vam se pojave dlake na bradi?To može da bude jako ozbiljan problem!Evo radi čega se javljaju!Žene nemoj te ovo ignorisati…

Svi mi mislimo kako samo muškarci imaju bradu ali sve više se dovodimo u bliski susret i sa ženama koje imaju jako ozbiljne probleme što se tiče dalka na licu.

Loading..

Dlakavost se kod žena javalja u starosti ili uslijed hormonske neravnoteže, a može biti indikacija da se nešto ozbiljno dešava u organizmu i posljedica nekog zdravstvenog problema. Preterana ili neželjena maljavost na ženskom tijelu i licu zove se hirzutizam.

Dlakavost se kod žena uglavnom javlja u starosti ili radi nekih hormonskih promjena a može da pokazuje da se nešto ozbiljn dešava sa vašim organizmom i da se stvara i pojavljuje neki zdrastveni problem.Velika pretjerana,neželjena maljavost na tijelu žene se zove hirzutizam.

Ona može imati razne posljedice:

Godine:

Ako dođete u godine ,možda da dočete 80 ili 90.-ti rođendan,rizikujete da će početi da vam raste brada kaol i kod muškaraca.Neke žene imaju problema jer im se dlake počinju pojavljivati kada uđu u menopauzu.

Geni

Mi vam savjetujemo da provjerite da li neko u vašoj porodici ima dlake.Ako one imaju ,znajte da je velika vjerovatnoća da će se i vama pojaviti.

Hormonski poremećaj

Hormoni su većinom najveći problem kod kojihdlake mogu početi da rastu na vašem licu.Pogotov ako ste trudni vši hormani krenu da rade previše jako i zato nemojte da se brinete ako se na vašem licu pojave dlake u velikojh mjeri.To je privremeno i povući će se vremenom.

Policistični jajnici:

Ovo pokazuje stanje i rad vaših jajnika.AKo osjetite neke promjene,da imate viška muških hormona,mislim da bih trebali da posjetite ljakra da se s njim konsultujete.

RJEŠENJE:

Postoje razne opcije da se riješite dosadnih dlaka,a to su depilacija,čupanja,brijanje ili ako se odlučite čak i lasersko uklanjanje koje bih trebalo da bude trajno rješenje.PROBLEM SE MOŽE RIJEŠITI!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *