Da li jedete jaja jako često: Ako jedete onda morate ovo da znate! Evo šta vam se onda dešava sa tijelom! – Brzina

Da li jedete jaja jako često: Ako jedete onda morate ovo da znate! Evo šta vam se onda dešava sa tijelom!

Ima jako puno namirnica za koje se istovremeno misli da su jako zdrave ali pored toge što su zdrave mogu da vam škode.

Loading..

Na primjer da vam objasnimo, vegetarijanci sa jako uravnoteženom ishranom sve potrebne proteine dobijaju isključivo iz jaja. Sa druge strane, jaja se već dugi niz godina povezuju sa jak visokim nivom holesterola tako da bi veliki broj mogli reći da je kajgana koja se sprema od bjelanaca ustvari “zlatna sredina” i bolji je izbor nego da u sebi ima i žumaca.

Zadnja istraživanja nam govore kako holesterol iz jaja zapravo ne diže samo nivo holesterola u krvi, a crveno meso se inače našlo na listi jako štetih namirnica. Kada se govori o proteinama i toj zdravoj prehrani, da li su jaja ustvari dosta bolja ishrana od mesa.

Ali ima jako puno razloga radi čega neki ljudi jaja nazivaju kao neka savršena hrana, to jeste samo 70 kalorija jaja su kao jako dobra bomba i jako dobar izvor proteina koje mi trebamo i možeo konzumirati.

Svako jaje u sebi ima oko 6 grama proteina a ima jako veću biološku vrijednost od bilo kojih drugih proteina od drugih namirnica. Naravno da nisu svi proteini jednaki a proteine koje dobijemo mi i za jaja najlakše i najbrže se sanijaru.

Žumance iz jajeta je puno masti i sadrži u sebi čak više od 18 jako korisnih vitamina i minerala i jako su dobri kao dobar izvor energije. Jaja u sebi imaj i veliki broj antioksidanasa koi može da zaštiti vaš organizam od velikog broja oboljenja koje su najčešće bolesti današnjice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *