Čitav život pod čistimo na pogrešan način:Pomoću ovog trika on će biti kao nov i samo će te od sada ovaj tirk koristiti! – Brzina

Čitav život pod čistimo na pogrešan način:Pomoću ovog trika on će biti kao nov i samo će te od sada ovaj tirk koristiti!

eoma često smo svi ponavljamo grešku i u dilemi smokako očistiti parket, a  da ga pri tome ne uništimo hemikalijama i ne izlažemo porodicu istim. Ovo je pogotovo problem u domovima s malom djecom.

Loading..

Mi svi jako često pravimo velike greške i uvijek smo u dilemi kako da pravilno očistimo naš parket a da ga time ne uništimo raznim hemikalijama,te da našu porodicu ne izlažemo tim problemima.

Ovo je veliki problem pogotov u domovima gdje ima dosta malene djece,pogotov djece koaj još uvijek nisu prohadala pa pužu!

Kako biste izbjegli sa korištenjem proizvoda koji u sebi imaju dosta hemikalija i hemije,mi vam donosimo jedan savjet kako to da na efikasan način riješite i napravite.

Potrebno vam:
1.JEDNA VELIKA ŠOLJA SIRĆETA
2.OKO DESET KAPI ETERIČNOG ULJA

POTREBNO je da ovo sve sjedinite u jedno i ovim sredstvom očistite parket.Soba će da miriše svježe i najbitnije vaši podovi će biti potpuno dezinfikovani.

Ako posjedujte tamne parkete uzmite jednu četvrtinu ohlađenog crna čaja i kašiku sirćeta te jednu kašiku sredstva za pranje suđa.

Kako biste polirali parkete i to na prirodan način,pomješajte pola šolje soka od limuna te 3/4 šolje maslinovog ulja te u to dodajte oko 3 litra tople vode.Bit’ će te jako iznenađeni rezultatom.

Uglavnom domaćice čišćenje doma počinju od kupatila, i ono na neki način i jeste prioritet – važno je da uvijek bude savršeno čisto.

Većinom domaćice čišćenje svog doma počinju oduvijek od kupatila,i kada pogledamo malo bolje i ono jest bitno i prioritet.Važno je da ono bude uvije čisto i blistavo.

Pored kade i umivaonik bih trebao da sija ali naravno i wc šolja se treba dobro oribati.

Jedna žena je napravila jako efikasno sredstvo za čišćenje kupatila.

POTREBNI SASTOJCI SU :

135 grama boraksa

– 135 grama soda bikarbone

– 135 grama soli

– 6 kapi ulja čajevca za dezinfekciju

Upotreba je jako jednostavna:

Ovaj pripremljeni prah nanesite na samu unutrašnjost šolje i jako je bitno da nosite i koristite zaštitne rukavice.Dobro izribajte šolju sa spužvom za ribanje.Kada ovo oribate dodajte oko 250 ml alkohola koji je destilovan.Ostavite da djeluje oko sat vremena te isperite vodom.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *