Brzo i kvalitetno očistite svoj frižider:Uz pomoć ovog trika vaš frižider će da blista! – Brzina

Brzo i kvalitetno očistite svoj frižider:Uz pomoć ovog trika vaš frižider će da blista!

Frižider je sastavni dio vašeg doma.Najbitnije da održavate higijenu svog frižider radi svog zdravlja ali zdravlja i svojih ukućana.

Loading..

Frižider nam je jako bitan.Tokom ljeta da ga nemamo gotov sva naša hrana bih se pokvarila,zato trebamo posebnu pažnju da obratimo na njega.

On nam jako pomaže ali mi moramo posebnu pažnju da predamo prema njemu.

Potrebno je barem jednom u mjesec dana da očistite svoj frižider.Potrebno je da ga odmrznete,isključite iz struje te onda krenete da čistite ga.

Potrebno je kako smo naveli barem jednom sedmično da ga očistite jer se bakterije ir azni drugih toksini skupljaju jako brzo.Ako nemate puno vremena tokom sedmice vi treba da stvorite naviku da stvari,namirnice koje stavljate u frizžider prije satavljanja ili ponovnog vraćanja u frižider da ga očistite,prebrišete i tako riješite se problema ubacivanja nepotrebnih bakterija unutra.

Unutrašnjost frižidera treba da perete vodom ali ta voda treba da bude mlaka kako bih uklonila mrlje.U vodu možete da dodate neko sredstvo za čišćenje kako bih dobro očistili ga i kako bih hrana u koju čuvamo unutra bude što duže svježa.

Nakon toga svoj frižider treba da operete to jeste isperete čistom vodom.Možete da dodate i malo ocata jer je ocat poznat kao neko prirodno sredstvo za dezinfekciju.

Pomoću sirćeta vi će te da dezinfikujete svoj frižider ali i da neutralizirate mirise koji se skupe u frižideru i koju su sasvim normalni.

Trebate da vodite računa o čišćenju frižidera jer ako ste jako grubi onda možete da oštetite svoj frižider.I radi samo pogrešnog koraka može da se desi da prestane da radi i samo tako možete da napravite poseban problem kojeg će te ga teško riješiti.

Najvažnije je nakon čišćenja svoj frižider prebrišete jednom suhom krpom koja kupi ostatke vode,te nakon toga ga uključite u struju.

Pogledajte kako da napravite sredstvo sa sirćetom za čišćenje frižidera:

U jednu čistubocu dodajte pola litra vode koja je topla te tu ulijte i oko 200 ml sirćeta i tu bih bilo dobro da dodate par kapi svog omiljenog eteričnog ulja ili samo svježeg soka od limuna.

Dobro promješajte i tako će te dobiti jako dobro sredstvo za čišćenje frižidera!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *