Ako u Budvi šetate bez maice kazna je 500 eura,a kroz grad u kupaćem kostimu morat će te odvojiti 600 eura:Pogledajte zašto su uvedene ove rigorozne mjere! – Brzina

Ako u Budvi šetate bez maice kazna je 500 eura,a kroz grad u kupaćem kostimu morat će te odvojiti 600 eura:Pogledajte zašto su uvedene ove rigorozne mjere!

Svjedoci smo da svake godine kada dođemo na more ili na naše omiljeno ljetovalište imamo priliku da vidimo da se nešto izmijenilo i da su se uvele razne stvari kojih s emoraju prdržavati.Ali ove godina općina Budva je odlučila da na svoj posebna način neke stvari riješi i iskorijeni.

Loading..

Općina Budva je odlučila da uvede red kako bih u ljetnom periodu grad dobro funkcionisao.Tako da su odlučili da se ugledaju na susjednu Hrvatsku te su odlučili da uvedu kazne za šetnju bez maice i da ona iznosi 500 eura a za šetnju u kupaćem kostimu kroz grad da iznosi 600 eura,dok ako jedete i pijete na javnim površinama morat’ će te da odvojiti nevjerovatnih 700 eura.

Nakon ove odluke nadležne službe u gradu Budva su pozvali sve građane da zbog jako bitnge Odluke o komunarlom reduu cilju funkcionisanja cijelo grada,građana ali i privrednih subjekata kao i njihovih odnosa prema svim javnim površinama u tom gradu da u što većem broju i što većoj zainteresovanosti naprave nacrt Odluke o komunalnom redu.

“Jako je važna ova odluka ali i pravila i ograničena koja su donesena i načini ponašanja na javnim površinama.Mi smo to donijeli na uzoru naše susjedne države .”Ovom odlukom kako su istakli može se propisati i razne druge pravila ponašanja kako bih suzbili i ostale probleme kao što su parkiranje,sušenje veša na raznim površinama,odlaganje smeća na neprimjernim mjestima,jaka muzika ali i sami izgledi zgrada u okolini.”

Ova odluka polazi iz Zakona o komunalnim djelatnostima te nadležni općinskih službi ističu da je jako potrebno da svi građani uzmu učešće u njenom formiranu radi bolje saradnje svih.

Šta vi mislite o ovom zakonu’ Da li je ovo pak previše ili je pravo vrijeme da se i ovako nešto navede?

Napišit enam vaše mišljenje kao i razne primjere iz drugih turističkih mjesta koje vi znate?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *