Ako smatrate da ste debeli, znajte da je to velika zabluda: Evo koji je razlog što imate jako veliki stomak! – Brzina

Ako smatrate da ste debeli, znajte da je to velika zabluda: Evo koji je razlog što imate jako veliki stomak!

Nadutost stomaka i nadimanje je pojava, to jeste stanje koji može da bude znak nekog oboljenja ali sama po sebi nije to bolest. To je jako neprijatan osjećaj koji dovodi do priskanja u stomaku, radi čega se zna desiti da vama trbuh bude tvrd i nadut više nego što se može desiti od neke hrane koju unesete u svoje tijelo. Nadutost ne mora da bude blisko povezano sa unošenjem hrane. To se javlja sa vremena na vrijeme a nema neke bliske veze sa gojaznošću.

Loading..

Ovo su četiri ključna razloga radi čega dolazi do nadutosti:

1.HRANA– stomak će da vam bude jako nadut radi hrane koju ste unijeli i koja se jako teško vari, zato je naš savjet da vodite računa o tome i da izbjegavate hranu koja je začinjena. Zaboravite i na brzu hranu, a moguće je da se to dešava jer ste alergični na nešto i radi toga može stomak da vam bude napuhan. Neki ljudi nisu se testirali ali je moguće da gluten može da uzrokuje alergiju i nadutost stomaka.

2.KOLIČINA HRANE– ovo je jako logično i može da se desi ako vi se prejedete moguće je da će te da osjetite da vam se stomak napuhao. Nema potreba da vi radite na tome da se izgladnite ali isto tako ne treba ni previše da jedete. Nemojte da jedete prebrzo i gledajte da vam porcije budu normalne.

3.ALKOHOL– jako je moguće da se radi unosa alkohola u tijelo mogu javiti određene nus pojave a to može da vam jako šteti vašem tijelu i organima a i da osjetite bolove u predjelu stomaka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *