Ako imate ovakve bubuljice na rukama,pogledajte razlog njihovog pojavljivanja! Evo kako na prirodan način da ih se riješite! – Brzina

Ako imate ovakve bubuljice na rukama,pogledajte razlog njihovog pojavljivanja! Evo kako na prirodan način da ih se riješite!

Sigurno ste puno puta imali poblema sa ovakvim izgledom kože.Pojavi se jako često i onda se desi da nestane.Kod nekih je ovaj problem jako često prisutan i nikako ne nestaje.Češće se javlja na ovoj koži zimi nego ljeti.

Loading..

Bilo da je ova pojava stalno prisutna ili da li se javlja nekako privremeno evo nekih informacija za vas kako da vam pomogne i da shvatite koji su to razlozi i uzroci da se ovo pojavljuje na koži.Pratite ovo da bi ste na prirodan način ovo riješili.

Istraživanja su pokazala kako osip na rukama izgleda kao da su se pojavile gomile malenih bubuljica.To se javlja kao tolerancija na gluten.Aknice sitne mogu da budu i neka vrsta alergijskih rekacija.Ljudi koji pate od celijakije,glutenske enteropatije su češće žene nego muškarci.To se inače radi o autoimune bolesti koja se inače drži pod kontrolom sa jako strogim režimom ishrane i to podrazumjeva disciplinu.

Ako sumnjate da možda i vi imate celijakiju javljajju vam se ovi simptomi:

-velika neugodnost i velika bol u stomaku

-stalna migrena

-anemija

-krv u stolici i

-povraćanje.

Jako je bitno da se na vrijeme javite ljekaru da bi se izvršili detalje i analize.Nemojte da vas izgled na vašoj koži uplaši.Ukoliko imate još neke od ovih simtpoma može da bude uzrok još neka alergija.

Samo ovaj problem možete da riješite uz konsultacije sa ljekarom.Kada budete alergiju na gluten držali pod određenom kontrolim vaša koža će za kratko vrijeme da postane glatka i zdrava.Ako bolujete od celijakcije morate da vodite računa o namirnicama koje konzumirate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *